top of page
Search

10 netradičných darčekov, ktoré potešia aj tých najnáročnejších



Keď chcete spraviť radosť tým, ktorí "už všetko majú" a "nič nechcú".


S blížiacimi sa Vianocami všetci pociťujeme čoraz väčší stres. Každý z nás chce svojim blízkym dať darček, ktorý ich poteší, no zároveň bude aj praktický a zmysluplný. Čo takto pridať vašim darčekom ešte jeden rozmer naviac? Skúste tento rok namiesto veľkých obchodných reťazcov podporiť malých lokálnych podnikateľov, ktorých je v Trenčianskom kraji neúrekom. My sme pre vás vybrali 10 z nich a je naozaj z čoho vyberať.


1. Pre ekologicky zmýšlajúcich

Bezobalis, Trenčín

Téma ekológie a znižovania odpadov rezonuje v spoločnosti čoraz viac a zodpovedné nakupovanie je každým rokom dostupnejšie už aj na Slovensku. Poukážka na nákup bezobalových potravín rozžiari oči každého ekologicky zmýšľajúceho nadšenca. Najnovšie pribudla možnosť objednať tovar online a nechať si ho doviezť až domov v rámci celej krajiny. Okrem potravín si môže obdarovaný zaobstarať aj ekologickú kozmetiku či pomôcky na upratovanie.


2. Pre usedených z home officu

Fyzio +, Nové Mesto nad Váhom/Trenčín

Čo môže potešiť viac ako darček, ktorý vám umožní zbaviť sa bolesti? Darčeková poukážka na 3-dňový fyzioterapeutický program zahŕňa vstupnú konzultáciu, rehabilitácie problematickej oblasti a inštruktáž, ako správne cvičiť doma a následnú kontrolu precvičovaných cvikov. Zverte svoju milovanú osobu do rúk odborníkom a pomôžte jej zbaviť sa bolesti raz a navždy.


3. Pre estétov

Handmade Eliška, Nové Mesto nad Váhom

Eliška Jedináková šije dizajnové kúsky ako vrecká do domácnosti z prateľného papieru (po anglicky 'washable paper'), ktorý sa vo svete teší veľkej obľube, no u nás zatiaľ nie je veľmi známy. Materiál pripomína vzhľadom kožu a neobsahuje zdraviu škodlivé látky. Eliškine výrobky sú vegan a ekologické, keďže sú vyrobené z washable paper, alebo ako tomu médiá hovoria - materiálu budúcnosti, dá používať v podstate donekonečna.


4. Pre záhradkárov (či milovníkov originálnej keramiky)

MizzArt, Trenčianske Teplice

Ak máte radi hand-made keramické veci, na ktorých je vidno, že nie sú výsledkom pásovej výroby, prezrite si obchodík dvoch sestier, ktoré vyrábajú keramiku s láskou a nadšením. Zameriavajú sa najmä na záhradné dekorácie a keramických trpaslíkov, ktoré rozveselia skalku a záhony každého záhradkára.


5. Pre kozmetických fajnšmekrov

Mydlove, Trenčianske Teplice

Ak chcete darovať kozmetiku, no záleží vám na tom, aby obsahovala len zdraviu prospešné látky, vyskúšajte ručne vyrábané mydlá a šampóny z Mydlove. Neobsahujú palmový olej ani alkohol a mnohé z nich pomáhajú skľudniť prejavy kožných problémov.


6. Pre tých maškrtnejších

Princess Cakes, Trenčín

Milovníkov sladkého určite potešíte unikátnymi dezertami. Ak chcete priniesť blízkym počas Vianočnej návštevy niečo nezvyčajné, určite odporúčame mnohými ospevované makrónky. Princess Cakes je malý podnik cukrárky Romany Horníkovej, ktorý nepoužíva pri pečení žiadne náhrady či práškové zmesy a kladie dôraz na sezónnosť surovín a krásnu prezentáciu svojich výtvorov.



7. Pre knihomoľov

Čierne na bielom, Trenčín

Knihy patria už tradične k najobľúbenejším darčekom, ktoré ľudia na Vianoce nielen dávajú, ale aj dostávajú. Hoci sú kníhkupectvá preplnené bestsellermi a najrôznejšími novinkami, niekedy je ťažké zohnať tam staré klasiky alebo knižky, ktoré sa už dávno nevydávajú. V trenčianskom online antikvariáte môžete nájsť množstvo titulov a ak budete mať šťastie, možno narazíte aj na vzácny poklad. Už dávno neplatí, že knihy z antikvariátov bývajú ošúchané a v zlom stave. Skúste tento rok potešiť vášho obľúbeného knihomoľa knižkou, ktorá má za sebou nejaký príbeh.




7. Luxus pre zaneprázdnených

Laserová Epilácia v Chirosa.sk, Nové Mesto nad Váhom

Hladká pokožka bez ochlpenia je snom mnohých ľudí. Práve zimné obdobie je na takýto zákrok najvhodnejšie, keďže pokožka nesmie byť opálená. Darujte milovanej osobe čas, ktorý ušetrí vďaka tomu, že už viac nebude musieť tráviť hodiny holením. Laserová epilácia ešte nikdy nebola tak účinná a bezbolestná!


8. Pre športovcov

Cykloshop, Trenčín

Ak máte problém nájsť vhodný darček pre športového nadšenca - cyklistu, obdarujte ich darčekovou poukážkou do e-shopu alebo na predajni Cykloshop. Ponúkajú okrem bicyklov aj servis či cyklooblečenie, takže si určite budú mať z čoho vyberať.


9. Pre tých, čo chcú konečne ovládať cudziu reč

Jazykový mentoring, Partizánske (distančne)

Mnoho ľudí sa celý život trápi s učením jazykov, no napriek tomu sa nikdy nedostanú ďalej než po pár úvodných kapitol. Ak aj vy poznáte niekoho, kto túži ovládať cudziu reč, ale nenašiel zatiaľ správny prístup k učeniu, darujte mu na Vianoce poukážku na jazykový mentoring. Na rozdiel od jazykových kurzov, kde sa študenti učia najmä gramatické pravidlá, ukazuje mentoring študentom, ako sa jazyk môžu naučiť sami vďaka proaktívnemu prístupu. Zistite, ako sa zakladateľka a polyglotka Lýdia Machová naučila 8 jazykov a ako to vie naučiť aj Vás.




10. Pre pôžitkárov

Slobodné vinárstvo, Zemianske Sady (Trnavský kraj)

Síce tento tip na darček je mimo Trenčianskeho kraja, nedalo nám toto výborné víno nespomenúť. Fľašou dobrého vína nikdy nič nepokazíte, no nie každé víno je skutočne kvalitne vyrobené. V tomto rodinnom vinohrade pestujú hrozno bez chemikálií a herbicídov a dbajú na kvalitu pôdy. Môžete si vybrať jednotlivé fľašky podľa vlastného vkusu, alebo zvoliť vianočný balíček šiestich vín, medzi ktorými sa nachádza aj oranžové víno, ktoré tento vinohrad preslávilo aj za hranicami Slovenska.



228 views
chirosa chirurgicka ambulancia mudr samek roman

Piešťanská 2549/4

Nové Mesto nad Váhom 915 01

bottom of page