top of page
Search

6 prekvapivých dôvodov pre laserovú epiláciu

Rôzni ľudia majú rôzne dôvody pre trvalé odstránenie ochlpenia, no nie vždy ich rozhodnutie súvisí len s vonkajšou krásou a túžbou zvýšiť svoju príťažlivosť.

Mnohí volia laserovú epiláciu, pretože chcú zlepšiť kvalitu svojho života. Či už sa rozhodujete pre laserovú epiláciu kvôli estetickým dôvodom alebo praktickým, náš odborný personál Vám pomôže dosiahnuť hladkú pokožku. Aké sú teda ďalšie dôvody pre epiláciu?


1. Vyriešenie zdravotných problémov

zdroj: Adobe Stock


Laserová epilácia je skvelý spôsob, ako sa zbaviť zarastajúcich chĺpkov, ktoré nielenže nevyzerajú veľmi esteticky, no majú aj tendenciu zapaľovať sa a následne hnisať. Dermatológovia odporúčajú laserovú epiláciu aj tým, ktorí mávajú chronicky suchú a podráždenú pokožku, či hyperpigmentáciu.


2. Dlhodobá investícia do pohodlia (ktorá sa vám vráti)

zdroj: Adobe Stock


Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že laserová epilácia je finančne náročná, veľa klientov si ju vyberá práve preto, že z dlhodobého hľadiska vďaka nej ušetria nemalé peniaze.


Keďže ostatné metódy odstraňovania chĺpkov sú účinné iba niekoľko dní až týždňov, musia sa pravidelne opakovať, čo v konečnom dôsledku môže predstavovať pre vašu peňaženku oveľa väčšiu záťaž, než pár ošetrení laserom. V prípade alexandritového laseru vám dokonca už 4 sedenia zabezpečia hladkú pokožku.


3. Kvalitná starostlivosť o svoje telo

zdroj: Adobe Stock


V dnešnej dobe už nie sú viditeľné chĺpky vnímané ako faux pas – dôležité je najmä to, aby ste sa cítili dobre vo vlastnej koži a ak vám chĺpky na nej neprekážajú, zabudnite na ne.


Ak však ich pravidelné odstraňovanie považujete za samozrejmú súčasť starostlivosti o svoje telo, laserová epilácia je skvelý spôsob, ako mu prejaviť lásku.


4. Viac času pre seba

zdroj: Unsplash









Výhodou laserovej epilácie je fakt, že ste kedykoľvek pripravení ísť do wellnessu alebo na plaváreň. Hoci na neoholených nohách či chrbáte nie je nič zlé, mnoho ľudí sa ešte stále cíti nekomfortne, pokiaľ sú tak videní na verejnosti. Všetky metódy dočasného odstránenia chĺpkov však treba pre uspokojivý výsledok pravidelne a dlhodobo opakovať.


Či už sa chĺpkov zbavujete doma alebo navštevujete kozmetický salón, ročne strávite ich odstraňovaním veľa času (ženám zaberá holenie nôh až 72 dní ročne). Ak svoj čas chcete využiť lepšie, je na čase zvážiť laserovú epiláciu.


5.Tranzícia (transrodové zmeny)

zdroj: Instagram @GIGIGORGEOUS


Pri zmene rodu je pre mnohých klientov dôležité zbaviť sa nechceného ochlpenia najmä v oblasti tváre a hrudníka. Laserová epilácia im pomáha k plynulejšiemu prechodu a väčšej duševnej pohode.


5. Lepší výkon v zamestnaní


zdroj: Unsplash









Je mnoho profesií, v ktorých má hladká pokožka veľký vplyv na výkon či celkový dojem. Osoby venujúce sa cyklistike, atletike, či tancu profesionálne si potrebujú pravidelne odstraňovať chĺpky na tele. Vďaka alexandritovému laseru môžu mať o starosť menej už po 4 sedeniach.


 

Existuje veľa dôvodov, pre ktoré sa naozaj oplatí podstúpiť laserovu epiláciu. Je však dôležité, aby ste sa pre tento zákrok nerozhodovali len na základe aktuálneho ideálu krásy, ktorý nám podsúvajú sociálne média. Na našej klinike veríme, že hodnota človeka sa nemení podľa toho, či má dokonale hladkú pokožku na nohách alebo viditeľné chĺpky nad hornou perou.


Ak ste presvedčení, že epilácia laserom skvalitní váš život a nie je to pre vás iba otázka estetickosti, určite choďte do toho. Radi vás v Chirose privítame a poskytneme vám všetky potrebné informácie ohľadom zákroku.


Ak máte otázky, radi sa s Vami o epilácii porozprávame a zotpovieme Vám všetky otázky. Rezervuje si termín na telefonickú konzultáciu s naším odborníkom ešte dnes. Konzultácia je bezplatná, trvá zhruba 15-20min a na jej konci sa nemusíte objednať.


Tešíme sa na vás!


226 views
chirosa chirurgicka ambulancia mudr samek roman

Piešťanská 2549/4

Nové Mesto nad Váhom 915 01

bottom of page